top of page
Search

ATACURILE DE PANICĂ SE ÎNTÂMPLĂ FĂRĂ AVERTISMENT ŞI APARENT FĂRĂ CAUZĂ

Atacurile de panică sunt episoade intense de frică sau anxietate care se întâmpla fără avertisment si aparent fără cauza. Ele pot lovi în orice moment și în orice loc.

Dacă simţi frică copleșitoare sau chiar frica de a muri și ai simptome fizice precum bătăi rapide ale inimii, dureri în piept sau dificultăți de respirație, amețeli, amorţeli, greaţă, e posibil să experimentezi un atac de panică.

Nu toată lumea experimentează toate aceste simptome în timpul unui atac de panică. Severitatea și durata simptomelor pot varia de la o persoană la alta și pot fi declanșate de o varietate de situații sau evenimente. Printre cauzele comune sunt stres, anxietate sau alte probleme emoționale.

Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi problemele cardiace sau hipertiroidismul, pot provoca, de asemenea, atacuri de panică.

Când începi să te simți anxios sau să experimentezi începuturile unui atac de panică, este foarte important:

1. Să stii si sa fii tot timpul conştient că atacurile de panică, deși sunt incredibil de copleşitoare si stresante, nu vor cauza niciun rău fizic, nu vei înnebuni şi nu vei muri.

2. Inspira adânc pe nas, ţine un pic respiraţia şi expiră încet şi lung pe gură, permițând întregului aer să iasă din plămâni. Repetă de cateva ori.

3. Între timp îţi spui în minte „Sunt în siguranță”, „Pot trece peste asta” sau alege afirmații care rezonează cu tine. Acestea pot ajuta la calmarea corpului și a minții.

4. Distrage-ţi atenţia: dă un telefon si vorbește cu un prieten de încredere sau cu un membru al familiei.

Aceste idei sunt strategii de prima intenţie, însă ia în considerare să soliciți ajutor de la un profesionist în domeniu. Te va ajuta să identifici cauzele atacurilor de panică și impreuna veţi dezvolta strategii pentru a le gestiona.

De asemenea, este important să reduci stresul prin tehnici de relaxare, să faci exerciții fizice regulate, să dormi suficient, să ai o dieta sănătoasă, să eviţi cofeina și alte stimulente şi să te angajezi in activităţi care îţi plac. Toate acestea pot ajuta la reducerea frecvenței și intensității atacurilor de panică.133 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page