Acest sentiment poate lua forme diferite. Unii oameni devin anxioși și simt o oboseală constantă. Alții sunt iritabili. Unii se pot închide complet, simțindu-se amorțiți și incapabili să se concentreze sau să ia decizii.
Copleșirea poate fi rezultatul angajamentelor profesionale sau familiale, a problemelor financiare, relaționale sau o combinație de factori. Poate fi cauzată și de evenimente externe care sunt în afara controlului tău, cum ar fi un dezastru natural sau schimbări neașteptate în viața ta.
Oricare ar fi cauza, a te simți copleșit este un răspuns comun și natural la situațiile dificile. Este un semn că porți o povară grea și trebuie să găsești o modalitate de a ușura sarcina.
Deci ce poți face? Iată câteva sugestii:
Fă un pas înapoi ca să poți privi oarecum din exterior și să încerci să prioritizezi. Fă o listă cu tot ce trebuie făcut și abordeaza mai întâi cele mai importante sarcini. Nu încerca să faci totul deodată.
Vorbește cu un prieten, membru al familiei sau terapeut despre cum te simți. Uneori, pur și simplu verbalizarea cuiva căruia îi pasă poate ajuta la eliberarea presiunii.
Ia o pauză și acordă-ți timp să te odihnești și să te reîncărcarci. Ar putea însemna pauze repetate de câteva minute la serviciu sau să-ți iei o zi sau două libere pentru a te relaxa.
Respirația profundă, meditația și alte tehnici de relaxare pot ajuta la reducerea stresului și la calmarea minții.
Dacă simțiți că vă pierdeți controlul, ar putea fi util să soliciți ajutorul unui terapeut. Te poate ajuta să identifici cauzele stresul și să abordezi strategii de adaptare.

Comments